Čočkový krém s rukolou, chorizem a krutonky

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g čočky
100 g choriza salámu nebo pikantní klobásy
50 g rukoly
zeleninový vývar
sůl
50 g mouky
50 g másla na jíšku nemusí být
2 rohlíky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru.

  2. Když změkne, ochutíme ji solí, rozmixujeme a přecedíme. Kdo má rád hodně husté polévky, udělá si máslovou jíšku, přidá do polévky a nechá provařit 20 minut.

  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme je na trošce oleje dozlatova. Před koncem přidáme proužky choriza nebo jemné plátky klobásy a chvíli opékame společně s krutonky.

  4. Polévku nalijeme na talíře / misky / rozdělíme na ni krutonky s chorizem a bohatě posypeme lístky rukoly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!