Čočkovo - mrkvové kari

Recepty, Luštěniny

Suroviny

150 ml hnědé čočky
3 středně velké mrkve
1 lžíce ghee
2 velké cibule
1 zelená chilli paprička
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička mletého koriandru
2 rajčata
150 ml kokosového mléka
voda dle potřeby
sůl
1/2 lžičky garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

  2. V hrnci si zohrejeme ghee a opecieme do sklovita nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame chilli papricku, kurkumu a mlety koriander, nechame uvolnit vonu korenin.

  3. Pridame nadrobno nakrajane paradajky a opekame, kym nezmaknu. Tuto masu nechame vychladnut. Vychladnutu dame do mixera, prilejeme kokosove mlieko a 50 ml vody a vymixujeme na hustu omacku. Tuto omacku vylejeme naspat do hrnca.

  4. Do omacky dame sosovicu (vodu, v ktorej bola namacana zlejeme prec), ocistenu a na male kusky nakrajanu mrkvu a prilejeme pohar vody (alebo podla potreby). Kari privedieme k varu, pridame garam masala. Varime, kym sosovica nie je makka, asi 15-20 minut a ked je sosovica makka, kari osolime. Horucu vodu mozete priliat podla potreby pocas varenia, ale dajte pozor, aby to nebolo prilis riedke. Podavame s ryzou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!