Čočkové novoroční dělbuchy

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g červené čočky
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
strouhanka dle potřeby
2 stroužky česneku
sůl
pepř
mletý koriandr
pepř
mleté chilli
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čočku dobře propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou asi tak 1 cm nad čočku a dáme vařit. Průběžně kontrolujeme a případně doléváme vodu tak, aby čočka byla měkká, ale aby v ní nezůstala žádná voda.

  2. Přikryjeme poklicí, vypneme zdroj tepla a necháme asi 15 min dojít. Čočka má být úplně měkká, skoro až rozvařená. Dáme vychladnou (nejlepší je, připravit si takto čočku den předem).

  3. Do vychladlé čočky vmícháme vejce, mouku, rozetřený česnek, sůl a koření podle chuti.

  4. Zahustíme strouhankou podle potřeby a tvarujeme koule o průměru cca 5 cm.

  5. Ty ještě obalíme ve strouhance a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Podáváme s kysaným nebo marinovaným zelím, kyselou okurkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!