Čočková polévka s houbami a podmáslím

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g čočky
hrst sušených hub
1 mrkev
3 brambory
lžíce másla
lžíce hladké mouky (vrchovatá)
cca1,5-2 l vývaru nebo vody + bujón
150-200 ml podmáslí
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a opláchnutou čočku dáme společně s nenamočenými houbami vařit do části vývaru. Když začne čočka měknout, přidáme nakrájené brambory a mrkev na kousky.

  2. Z másla a mouky uděláme jíšku a zalijeme ji zbylým vývarem. Přidáme k polévce a vaříme do změknutí zeleniny. Odebereme trochu polévky a smícháme s podmáslím.

  3. Podmáslí vlijeme do polévky a vaříme už jen pár minut. Polévka díky podmáslí krásně zjemní. Polévku dochutíme špetkou cukru, solí a pepřem. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!