Čočková omáčka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g čočky
350 g uzeného masa nejlepší je krkovice
200 ml smetany
65 ml mléka
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme a den předem namočíme do vody.

  2. Uzené maso uvaříme do měkka, ale nedáváme moc vody - budeme potřebovat vývar, můžeme trochu osolit, záleží na tom, jaké máme maso.

  3. Maso vyndáme a ve vývaru uvaříme čočku do měkka. Podle potřeby můžeme dolít vodu, čočka musí být řidší.

  4. Pak zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku, povaříme a nakonec přilijeme smetanu.

  5. Osolíme, opepříme, dochutíme octem a nakonec přidáme nakrájené maso. Nejvíc chutná s vdolky, ale dá se i s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!