Čočka s mrkví, rajčátky a celerem, podáváná se špekáčky

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g čočky
1 větší šalotka
4 cherry rajčátkek
2 PL olivového oleje
1 středně velká mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
balzamico ocet- podle potřeby
2 oloupané stroužky česneku
2 bobkové listy
nové koření, sůl, pepř
drcený kmín
100 g Schwarzvaldské šunky
olivový olej, hladkolistá petrželka
+ 6 uzenářských špekáčků

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku uvaříme s česnekem, bobkovými listy, půlkou cibule, novým kořením a hladkolistou petrželkou doměkka (při vaření sbíráme pěnu). Zatímco se nám čočka vaří, na rozehřátém olivovém oleji orestujeme pokrájenou šalotku, přihodíme k ní jemné plátky mrkve a kousky pokrájeného řapíkatého celeru. Krátce restujeme, přimícháme omytá, pokrájená cherry rajčátka, drcený kmín, sůl, pepř a po chvíli vypneme.

  2. Z čočky odstraníme bobkové listy a nové koření. Je-li potřeba, odcedíme přebytečnou vodu. Do čočky přimícháme sůl, orestovanou zeleninu, kousky uzené šunky a 1 PL voňavého výpeku, podle chuti přidáme Balsamico ocet.. Vše přendáme do připravené pečící nádoby. Povrch čočky ozdobíme pár kousky uzené šunky a dáme do trouby na 15 minut zapéci.

  3. Mezitím na grilovací pánvi opečeme na ježka pokrájené špekáčky.

  4. Podáváme čočku s grilovanými špekáčky s baby salátem a s cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!