Čočka s Kunovjankou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g čočky
sladkokyselý zeleninový salát Kunovjanka
sůl
2 vrchovaté lžíce kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Čočku předem alespoň na 2 hodiny namočíme a ve stejné nesolené vodě jí mírným varem uvaříme téměř do měkka. Když už je na skus téměř měkká. přidáme Kunovjanku i s nálevem a asi 3-5 minut mírně dovaříme.

  2. Pokud je to nutné, slejeme přebytečnou vodu a můžeme jí použít třeba na polévku. Čočku osolíme a zamícháme do ní kysanou smetanu. Netřeba již dále ochucovat ani zahušťovat.

  3. Podáváme s uzeným masem nebo uzeninou, cibulkou a s vejcem - okurka již není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!