Cizrnový talíř

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g cizrny (suché)
1 veliká cibule nebo 2 menší
3 stroužky česneku
2 menší brambory
hrst nahrubo rozdrcených vlašských ořechů
1 kulička nového koření
lžička hořčičného semínka
1/4 kostky masoxu
olej
podravka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc.

  2. Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1 stroužek česneku, kuličku nového koření, asi lžičku podravky a uzavřeme. V tlakáči necháme vařit cca 30 minut.

  3. Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme celý jeden stroužek česneku a hořčičné semínko a smažíme dohněda.

  4. Oloupeme si brambory, nakrájíme na drobné kostičky.

  5. Po otevření tlakového hrnce přidáme k cizrně brambory a masox a ještě vaříme, aby brambory změkly.

  6. Poté přidáme osmaženou cibulku, ponoříme do hrnce ponorný mixér a rozmixujeme tak, aby zůstaly některé kousky cizrny a brambory celé (kdo nemá rád, může mixovat úplě na kaši).

  7. Nakonec do cizrny rozmačkáme poslední stroužek česneku, dáme ořechy, dochutíme solí, pepřem, popř. podravkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!