Cizrnová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 120 g suché cizrny
- 120 g ječných krup
- 60 g slaniny
- 100 g cibule
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 lžíce jablečného octa
- sůl
- pepř
Postup Cizrnová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme.
Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom.
Slaninu i cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na pánvičke dozlatova. Potom pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme. Nakoniec pridáme ocot, osolíme a okoreníme polievku podľa chute. Podávame posypané pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.