Citrónový koláč s meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

175 g másla změklého a pokrájeného + další na vymazání
165 g krupicového cukru
2 lžíce strouhané kůry z biocitronu
3 vejce
150 g prosáté hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
100 g bílého jogurtu
zavařené meruňky nebo jiné ovoce, nakrájené na dílky
moučkový cukr na poprášení
zakysaná smetana nebo šlehačka při podávání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 160 ºC.

  2. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.

  3. Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova.

  4. Propečenost zkuste špejlí.

  5. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce.

  6. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!