Citronovo-mátové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna - mohou být k tomu i prsa
- 1 cibule
- 1/2 citronu na šťávu
- cca 10 lístků máty
- 2 lžíce oleje
- lžička sušeného nebo 2 stroužky utřeného česneku
- koření na kuře
- lžička hořčice
- 200 g smetany na šlehání (kelímek)
- sůl
- pepř
Postup Citronovo-mátové kuře
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené kuře nasolíme a opepříme. Smícháme olej s česnekem, citronem, kořením a hořčicí. Maso dostatečně obalíme ochuceným olejem a necháme nejméně 2 hodinky odpočinout v pokojové teplotě. Jestliže budete marinovat déle tak v lednici.
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na dno pekáčku. Mátu nasekáme na drobno a přimícháme do smetany. Odležené maso uložíme na cibuli a zalijeme mátovou smetanou.
Pekáček přikryjeme a pečeme cca 35-45 minut. Před dopečením odkryjeme a pečeme do křupavé kůžičky. Vhodná příloha jsou brambory nebo rýže.