Citronovo-mátové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna - mohou být k tomu i prsa
1 cibule
1/2 citronu na šťávu
cca 10 lístků máty
2 lžíce oleje
lžička sušeného nebo 2 stroužky utřeného česneku
koření na kuře
lžička hořčice
200 g smetany na šlehání (kelímek)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře nasolíme a opepříme. Smícháme olej s česnekem, citronem, kořením a hořčicí. Maso dostatečně obalíme ochuceným olejem a necháme nejméně 2 hodinky odpočinout v pokojové teplotě. Jestliže budete marinovat déle tak v lednici.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na dno pekáčku. Mátu nasekáme na drobno a přimícháme do smetany. Odležené maso uložíme na cibuli a zalijeme mátovou smetanou.

  3. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 35-45 minut. Před dopečením odkryjeme a pečeme do křupavé kůžičky. Vhodná příloha jsou brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!