Citronová bábovka se smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
220 g krystalového cukru
450 g hladké mouky
citronová kůra
šťáva ze 2 citronů
1 prášek do pečiva
50 g kandovaných třešní
250 ml smetany na šlehání
sádlo
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.

  2. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím.

  3. Kandované třešně nakrájíme na menší kousky a zamícháme do těsta.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 60 minut na 175°C.

  5. Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout a vyklopíme. Vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem a vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!