Čínský guláš

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1-2 brambory
150 g vepřového mletého masa
1 lžíce světlé sójové omáčky
1/2 lžíce řepkového oleje
1 lžička sezamového oleje
1-2 špetky bílého mletého pepře
olej na smažení
2 stroužky česneku – prolisujeme
1 a 1/2 lžíce tmavé sojové omáčky
125 ml vody
jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži.

  2. Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.

  3. Na pánev dáme 1 až 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minut na mírném ohni, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a smaříme, dokud není růžové.

  4. Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.

  5. Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!