Cinske maso dvou barev

Recepty, Minutky

Suroviny

500 g vepřové kýty
2 kuřecí prsa
2 lžíce sojové omáčky světlé
2 lžíce sojové omáčky tmavé
1 lžička cukru
1/2 lžičky soli
pepř
1 lžička kari
2 lžice rýžového octa
olej na smaženi
žampiony v plechovce
jarni cibulka
mungo výhonky
červená paprika
1 vrchovatá lžíce škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.

  2. Když se maso zatáhne, což je asi po 5 minutách, přidá se cibulka nakrájená na kroužky, žampiony a paprika.

  3. Takto se společně restuje dalších 5 minut a přidají se výhonky mungo. S těmi ještě dalších 5 minut a je hotovo.

  4. Podává se nudlemi, nebo rýží. Maso a ostatní ingredience vytvoří tmavou výbornou stavu, která se dá případně trošku zahustit škrobem, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!