Čínské kuře-Kung-pao

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa (prsa, příp. vykostěné tmavé maso)
2-3 hrsti arašídů (nebo nasekaných mandlí)
1/2 čajové lžičky glutamanu sodného (nemusí být)
2-3 lžíce tapioca mouky
cca 1 dcl sójové omáčky
arašídový olej
1 malá chilli paprička nebo 1 stroužek česneku – podle chuti
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru (případně nakládaného)
1 čajové lžičky koření pěti vůní (nebo Pae Lo koření)
1/2 čajové lžičky soli
Také můžeme přidat:
bambusové výhonky
nakládané kukuřičky
zeleninu podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na proužky, v míse smíchejte s polovinou sójové omáčky, kořením pěti vůní, solí, zázvorem, tapioka moukou, glutamanem.

  2. Nechte marinovat minimálne 1/2 hodiny v ledničce (čím déle, tím lépe, můžete nechat marinovat i do druhého dne).

  3. Na pánvi rozpalte olej (cca 4-5 PL). Pokud chcete jídlo pikantní, osmažte 1 rozdrobenou chilli papričku (můžete použít i chilli omáčku) nebo nakrájený česnek.

  4. Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran cca 3-4 minuty, dokud nezhnědne.

  5. Potom přidejte arašídy a smažte další asi 3 minuty.

  6. Nakonec přidejte zbytek sójové omáčky a zeleninu.

  7. Jídlo teď začne prskat a syčet, maso zhnědne do finální podoby. Podávejte s rýží a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!