Čína ze sójového masa a Šmakouna

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1x Šmakoun
1/2 balení sojových kostek
1 kuřecí prso
1 velká cibule
1 větší pórek
1 čerstvá paprika
hrst loupaných mandlí
1 lžíce kari
2 dcl bílého suchého vína
4 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce solamylu
2 lžíce oliv. oleje
cca 4 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Sojové kostky naložíme do sojové omáčky s 4 dcl vody a necháme přes noc nabobtnat.

  2. Pak sojové kostky vyndáme, pokrájíme na menší kousky, pokrájíme i šmakouna a kuř. maso a šup spátky dáme do sojovky ještě chvilku odležet. Pór, papriku a cibuli na větší plátky.

  3. V pánvi WOK rozpálíme olivový olej, osmahneme na něm mandle a přidáme scezené maso- nálev nevyléváme, budeme ho potřebovat!

  4. Osmahneme maso cca 2 minutky, aby bylo kuřecí hotové, přidáme zeleninu a kari, orestujem jen krátce a podlejeme sojovkou- nálev, do kterého jsme vmíchali solamyl a víno.

  5. Krátce promícháme a je hotovo!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!