Čína s mandlemi a bambusovými výhonky (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g stehenních kuřecích řízků bez kosti a kůže
50 g mandlí
50 g mrkve
50 g pórku
80 g sterilovaných bambusových výhonků
30 g škrobu
2 dl vývaru
1 lžička cukru
1 lžička sójové omáčky
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.

  2. Mandle spaříme horkou vodou a sloupneme slupku. Mrkev očistíme, nakrájíme na velmi tenké nudličky. Pórek nakrájíme na kolečky, která potom překrojíme ještě na poloviny. Bambusové výhonky scedíme, použijeme pouze výhonky bez nálevu.

  3. Ve studeném vývaru dobře rozmícháme druhou polovinu škrobu, cukr, sójovou omáčku, pepř, sůl a chilli.

  4. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme na ní maso. Opékáme tak dlouho, dokud na povrchu nezískáme nazlátlou barvu.

  5. Přidáme mrkev, pórek, mandle a bambusové výhonky. Dobře promícháme a opékáme společně asi 2 minuty.

  6. Podlijeme připraveným vývarem a necháme lehce přejít varem. Nesmíme vařit dlouho, aby se zelenina nerozvařila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!