Čína - neboli králík po čínsku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 vykostěný králík
- 1 lžička soli
- pepř
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička sladké papriky
- 2-3 cibule
- 2 polévkové lžíce magi
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička solamylu
- 1 vejce nebo jen žloutek
- kořenová zelenina nastrouhaná
Postup Čína - neboli králík po čínsku
Postup přípravy receptu
-
Vykoštěný králík nakrájený na kousky.
Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet.
Potom všechno orestujeme na oleji, aby se zatáhlo maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Můžeme, když je to řídké, zahustit záklechtkou: voda + hladká mouka. Příloha: rýže, knedla.