Čína - neboli králík po čínsku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 vykostěný králík
1 lžička soli
pepř
1 lžička kari koření
1 lžička sladké papriky
2-3 cibule
2 polévkové lžíce magi
2 lžíce oleje
1 lžička solamylu
1 vejce nebo jen žloutek
kořenová zelenina nastrouhaná

Postup přípravy receptu

  1. Vykoštěný králík nakrájený na kousky.

  2. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet.

  3. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se zatáhlo maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Můžeme, když je to řídké, zahustit záklechtkou: voda + hladká mouka. Příloha: rýže, knedla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!