Čína I

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g Kuřecí stehno horní
1 sáček rýže paraboiled
1/2 sáčku koření Čína (značky Dle Gusta)
2 PL škrobu pro přípravu masitých jídel
450 g zelenina Chinese vegetables mix
1 KL Vegety
sůl na dochucení
1 malá chilli paprička
2 středně velké cibule
voda (na rozdělání škrobu)
2 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme a očistíme. Kůži stáhneme. Stehna vykostíme a nařežeme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Kůže a kosti můžeme použít na polévku.

  2. Na pánev dáme 2PL oleje a vložíme nakrájené kousky masa. Maso na oleji orestujeme.

  3. Na orestované maso dáme 1 KL vegety, zamícháme a dáme na maso rozkrájenou cibuli na hrubo. Když se nám cibule s masem osmaží do růžova, tak přilijeme hrnek vody. Chvíli dusíme pod pokličkou do změknutí masa.

  4. Podle potřeby podlijeme vodu, přidáme jemně nakrájenou chilli papričku, 1/2 sáčku koření na čínu (Dle Gusta), zamícháme a nasypeme sáček zeleniny (Chinese vegetables mix, 450 gramů).

  5. Promícháme a pod pokličkou dusíme do mírného změknutí zeleniny.

  6. Na úplný závěr rozděláme v normálním hrnečku na kávu vodu, společně s 2PL škrobu a vlijeme do směsi, chvíli prohřejeme a podle chuti dosolíme a Čína je hotova.

  7. Zároveň s přípravou pokrmu si v hrnci s vodou vaříme rýži, kterou nezapomeneme osolit. Celá doba vaření uvedeného receptu nepřekračuje 30-40 minut, podle zdatnosti kuchaře. Tato rychlá a chutná čína se připravuje bez zdlouhavého nakládání masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!