Čili kuře s paprikou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
1 cibule
150 g žluté papriky
150 g červené papriky
150 g zelené papriky
2 feferonky
2 lžíce rostlinného oleje
sklenka sterilovaných chilli papriček
250 ml vývaru z masa
lžička sladké papriky
cukr krystal
2 stroužky česneku
1/2 lžičky koriandru
špetka soli
Cayenský pepř
pažitka
petrželka
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na menší části. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a omyjeme. Obojí nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Maso společně s cibulí osmahneme na oleji. Přidáme pokrájené papriky a feferonky a krátce podusíme. Fazole a papriku slijeme a necháme okapat. Maso dusíme do měkka.

  3. Omáčka: do vývaru přimícháme papriku, cukr, prolisovaný česnek a koriandr. Vše zalijeme 500 ml vody a asi 25 minut povaříme.

  4. Omáčkou zalijeme maso s paprikami, přidáme cayenský pepř a bylinky. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!