Cibulové kynuté knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 balíček sušeného droždí
1 lžička soli
2 vejce
550- 600 ml mléka
domácí cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Domácí cibulka- cibuli oloupat, nakrájet na větší kostičky, obalit v hladké mouce a hned zprudka osmažit v oleji. Necháme vychladnout a oschnout na ubrousku.

  2. Mužete si dopředu udělat několik cibulek, dát do pytlíku a zamrazit, hodí se na hodně pokrmů.

  3. Do pekárny nebo do mísy nasypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, osolíme, vyklepnem vejce, vysypeme droždí a ohřejeme si mírně půl litru mléka a vlejem na droždí.

  4. Zapneme pekárnu na přípravu těsta a cibulku vkládáme po zapípání pokud máte v programu, ale většina pekáren to má.

  5. Když děláme ručně, tak zaděláme vařechou mléko s vejcem a droždím, necháme pět minut stát a přisypeme cibulku, zaděláme celé těsto tak aby, se nelepilo na stěnu mísy, když bude těsto tuhé, přidáme okamžitě mléko, nebo když řídké přisypeme mouku.

  6. Necháme v teple vykynout, přiklopené útěrkou cca 1 hodinu. těsto vyndáme z nádoby.

  7. Rozdělíme na pomoučený vál na 4 ks stejně velké. Zapracujem v bochánky a rozválíme na šišky.

  8. Necháme znovu vykynout cca 10 minut než se nám uvaří vody v hrnci.

  9. Vkládáme do osolené vroucí vody cca 10 cm hluboké, já dávám do velkého kastrolu oba knedle, pokud máte litinový pekáč vysoký tak použijte ten.

  10. Vaříme přiklopené! - nebudeme zvědaví a nebudeme koukat pod pokličku! cca 12 minut, špejlí vpíchnem doprostřed knedle a zatočíme, když natočíme syrové těsto tak ještě povaříme.

  11. Vyndáme a hned propícháme špejlí aby vypářili jinak se srazí.

  12. Pomažeme tukem.

  13. Buď necháme vychladnout a krájíme nožem, nebo když hned konzumujeme, krájíme přes režnou nit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!