Cibulová krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Plátky krkovičky
podle počtu stolovníků
1 středně velkou cibuli (na každou krkovičku)
plnotučná hořčice podle potřeby
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky masa zprudka opečeme na oleji nejdříve stranou, která není potřená hořčicí, pak z druhé strany a odložíme do zapékací mísy.

  2. Na pánvi, kde jsme restovali maso orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme na 1 kus masa cca 1/2 lžičky hořčice. Necháme mírně zezlátnout a směs přidáme na maso.

  3. Podlejeme cca 1 dcl vody, kterou mírně osolíme, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jakkoliv upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!