Cibulačka Ricci

Recepty, Polévky

Suroviny

5 větších cibulí
100 g anglické slaniny
1 litr vývaru
250 ml smetany
olivový olej
máslo
1 lžíce hladké mouky
sůl
bílý pepř
špetka mletého muškátového květu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na hrubo, slaninu na kostičky. V rendlíku na olivovém oleji osmahnu do zlatova 2/5 množství cibule a všechnu slaninu.

  2. Ve větším hrnci rozpustím máslo s olivovým olejem a osmažím zbytek cibule. Ve chvíli, kdy začne zlátnout, ji zasypu lžící hladké mouky a zasmahnu. Vzápětí zaliji vývarem a chvíli povařím. Poté tyčovým mixérem rozmixuji cibuli a zaliji smetanou, osolím, opepřím, přidám špetku mletého muškátového květu a provařím mírným varem.

  3. Následně přidám osmaženou cibuli se slaninou a nakonec petrželku. Chvilku povaříme a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!