Cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 vetší cibule
zeleninový bujón (úměrně množství vody)
1 domácí klobáska
strouhaný sýr
toustovy chléb
máslo (olej)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci dáme vařit vodu s bujónem, nadrobno nakrájenou klobáskou a jednou cibulí.

  2. Na pánvičce rozehřejeme máslo (olej) a osmahneme zbytek nadrobno nasekané cibulky.

  3. Dozlatova opraženou cibulku přidáme do vroucího vývaru, necháme ještě společně chvíli povařit.

  4. Před podáváním vyjmeme velký kus cibule (nebo kdo má rád a je zvyklý, nemusí samozřejmě:)).

  5. Na dno talíře nasypeme strouhaný sýr, ihned zalijeme horkou polévkou a promícháme.

  6. Navrch klademe opečený toustový chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!