Chutney z nedozrálých rajčat

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg rajčat zelených i nedozrálých rajčat
250 g cibule
250 g jablek
2 stroužky česneku
1 feferonka
200 g pískového cukru
1 lžička soli
200 ml octa
1 lžička mletého pepře
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme, jádřince vykrájíme a vše nakrájíme na malé kousky.

  2. Dáme do hrnce, zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme alespoň 30 minut.

  3. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a znova dusíme, až je směs zahoustlá.

  4. Ještě horké chutney plníme do skleniček čistých a nahřátých, upevníme víčky a obrátíme dnem nahoru. Necháme do vychladnutí. Jelikož tato směs obsahuje cibuli, je lepší skladovat v temnu a chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!