Chutney z nedozrálých rajčat
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg rajčat zelených i nedozrálých rajčat
- 250 g cibule
- 250 g jablek
- 2 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 200 g pískového cukru
- 1 lžička soli
- 200 ml octa
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mletého zázvoru
Postup Chutney z nedozrálých rajčat
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme, jádřince vykrájíme a vše nakrájíme na malé kousky.
Dáme do hrnce, zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme alespoň 30 minut.
Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a znova dusíme, až je směs zahoustlá.
Ještě horké chutney plníme do skleniček čistých a nahřátých, upevníme víčky a obrátíme dnem nahoru. Necháme do vychladnutí. Jelikož tato směs obsahuje cibuli, je lepší skladovat v temnu a chladu.