Chřestovo - hrášková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg svazek bílého chřestu
dvě hrsti zeleného mraženého hrášku
2 šalotky
1 cm plátek másla
1 l vývaru
150 ml sladké smetany na vaření
sůl
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.

  2. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme přibližně 15 minut, dokud chřest nezměkne.

  3. Pak přisypeme hrášek a prohřejeme.

  4. Polévku nahrubo rozmixujeme, přilijeme smetanu a 5 minut provaříme.

  5. Dochutíme příp. solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!