Chřestová polévka s hráškem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 svazek zeleného chřestu
velká hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého)
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
750 ml zeleninového vývaru
250 ml smetany
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odkrojíme dřevnatou část. Oddělíme hlavičky, které přelijeme horkou vodou a dáme stranou. Stonky nakrájíme na menší kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem, prošleháme a přivedem k varu. Po 10 minutách vložíme kousky stonků a vaříme ještě dalších 10 minut. Na závěr přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém. Do polévky vložíme hrášek a necháme ještě přejít varem.

  3. Na talířích ozdobíme hlavičkami chřestu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!