Chřestová polévka s hráškem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 svazek zeleného chřestu
- velká hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 750 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smetany
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup Chřestová polévka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odkrojíme dřevnatou část. Oddělíme hlavičky, které přelijeme horkou vodou a dáme stranou. Stonky nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem, prošleháme a přivedem k varu. Po 10 minutách vložíme kousky stonků a vaříme ještě dalších 10 minut. Na závěr přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme ponorným mixerem na hladký krém. Do polévky vložíme hrášek a necháme ještě přejít varem.
Na talířích ozdobíme hlavičkami chřestu.