Chřest zapečený v bešamelové omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 250 g čerstvého chřestu
- 70 g brokolice
- 1 mrkev
- 50 g šunky
- kousek pórku
- 1 jarní cibulka - bílá část
- hrst nasekané petrželky
- 200 ml mléka
- hladká mouka
- máslo
- 1/2 lžičky hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup Chřest zapečený v bešamelové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do zapékací misky, přidáme na růžičky rozdělanou brokolici a na kolečka nakrájený pórek. Mrkev nakrájíme na proužky a cibulku na kolečka.
Do kastrůlku dáme kousek másla a mrkev s cibulkou, osmažíme a po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Připravíme si bešamel. Na másle osmahneme mouku a zalijeme mlékem. Přidám hrst nasekané petrželky, hořčici a promícháme.
Do takto připraveného bešamelu vmícháme směs zeleniny se šunkou, promícháme a přidáme zakysanku. Promícháme a nalijeme do zapékací mísy. Dáme péct na 200°C cca 30-45 minut. Podáváme s pečivem.