Chřest zapečený v bešamelové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

250 g čerstvého chřestu
70 g brokolice
1 mrkev
50 g šunky
kousek pórku
1 jarní cibulka - bílá část
hrst nasekané petrželky
200 ml mléka
hladká mouka
máslo
1/2 lžičky hořčice
2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do zapékací misky, přidáme na růžičky rozdělanou brokolici a na kolečka nakrájený pórek. Mrkev nakrájíme na proužky a cibulku na kolečka.

  2. Do kastrůlku dáme kousek másla a mrkev s cibulkou, osmažíme a po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Připravíme si bešamel. Na másle osmahneme mouku a zalijeme mlékem. Přidám hrst nasekané petrželky, hořčici a promícháme.

  3. Do takto připraveného bešamelu vmícháme směs zeleniny se šunkou, promícháme a přidáme zakysanku. Promícháme a nalijeme do zapékací mísy. Dáme péct na 200°C cca 30-45 minut. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!