Chraime- ryba v omáčce

Recepty, Ryby

Suroviny

olej
4 stroužky česneku
5 rajčat
malá sklenice vody
2 červené papriky
1 zelená paprika
1 paliva paprika[ chili paprika]
svazek koriandru
1 lžíce mleté sladké papriky
pepř
sůl
ryba

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme na kostičky, poté papriky, chili papriku na kostičky.

  2. Poté rozpálíme olej, přidáme 4 stroužky česneku, lehce osmažíme, přidáme zeleninu, sůl, pepř, mletou papriku a sklenici vody. Dusime 15 minut, pak umyjeme a nakrajíme svazek koriandru a vše vložíme do pánve (hluboké) a zase necháme dusit tak 15 minut, občas je třeba dolít vodu.

  3. Čerstvé filety ryby jakou máme rádi omyjeme a nakrájíme na kusy a 8 minut před dokončením jídla vložíme do omáčky a přiklopíme poklicí, pak už vypneme hořák. Jako příloha čerstvé pečivo, ne chleba ale bagety, housky, rohlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!