Chop Suey

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 mrkev
1/3 paprika zelená, červená, žlutá
1/3 cukety
2 mini pak choi
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
houby šitake nebo jidášovo ucho
rostlinný olej
2-3 stroužky česneku
cca 2-3 cm zázvoru
citronová tráva
4 PL sójové omáčky
4 PL ústřicové omáčky
1 PL sezamového oleje
1 PL škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Houby předem namočené nakrájejte na plátky či nudličky. Nožičky vykrájejte, jsou příliš tuhé. V menším kastrůlku nebo pánvi rozpalte olej, přidejte na jemno posekaný česnek, zázvor a citronovou trávu. Zlehka orestujte, vlijte cca 100 ml vody nebo kuřecího vývaru, obě omáčky, sójovou i ústřicovou a na mírném ohni nechte asi 5 minut provařit. Chuť by měla být dost výrazná, vzhledem k tomu, že už se pak nepoužívá sůl.

  2. Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte rostlinný olej. Nejprve vložte orestovat cibuli, pak řapíkatý celer s mrkví a houbami, po chvíli cukety, papriky a pak choi. Poté vlijte přes sítko připravenou omáčku, prohřejte, případně dochuťte a zakápněte sezamovým olejem. Škrob rozmíchejte v cca 50 ml vody a vmíchejte do směsi. Promíchejte, sundejte ze zdroje tepla a podávejte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!