Chocolate cake ala Pavla

Recepty, Moučníky

Suroviny

2x sušenky koka 180g
125g másla
náplň:
2x mascarpone 250g
citronovou kůru (může být i z limetky)
citronové aroma
vanilkový cukr
moučkový cukr podle chuti
Hebká hustá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky jsem rozdrtila a smíchala ze změklým máslem, pak vložíme do pečicí dortové formy, která je vymazaná máslem a dáme na 30 minut péct do trouby na 180°C. Po upečení vyndáme a dáme korpus na chladné místo, aby zchladnul.

  2. Mascarpone a další přísady na náplň dáme do misky a mícháme (né šlehat, jinak se nám mascarpone zdrcne) uděláme si Hebkou čokoládovou polevu dle návodu.

  3. Na vychladlý korpus nalijeme trochu čoko polevy a dáme ztuhnout, na ztuhlou polevu dáme náplň, kterou uhladíme a nalijeme na ní zbytek čokoládové polevy. Nakonec dáme do lednice, aby nám to ztuhlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!