Chlebový chleba
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 4 krajíce staršího chleba
- 500 ml studené vody
- 1 kg hladké mouky
- 3 kávové lžičky soli
- 3 kávové lžičky kmínu
- 50 g droždí
- 250 ml vlažné vody
Postup Chlebový chleba
Postup přípravy receptu
-
Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody.
Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba, který jsme rozmixovali, namočený kmín, sůl a droždí, které jsme rozmíchali ve vlažné vodě. Těsto dobře propracujeme, musí být hladké a nesmí se přichytávat nádoby. Nechat 2 hodiny nakynout.
Po nakynutí udělat šišku nebo bochníčky, dát na pečící papír, několikrát propíchnout na povrchu nebo naříznout do hvězdice, potřít studenou vodou a vložit do vyhřáté trouby. Já ho peču na 170°C.
Během pečení občas potřít vodou, pečeme asi 1 a 1/2 hodiny podle velikosti.
Do trouby můžeme vložit hrnek s vodou, chleba se peče líp.