Chlebový chleba

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

4 krajíce staršího chleba
500 ml studené vody
1 kg hladké mouky
3 kávové lžičky soli
3 kávové lžičky kmínu
50 g droždí
250 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody.

  2. Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba, který jsme rozmixovali, namočený kmín, sůl a droždí, které jsme rozmíchali ve vlažné vodě. Těsto dobře propracujeme, musí být hladké a nesmí se přichytávat nádoby. Nechat 2 hodiny nakynout.

  3. Po nakynutí udělat šišku nebo bochníčky, dát na pečící papír, několikrát propíchnout na povrchu nebo naříznout do hvězdice, potřít studenou vodou a vložit do vyhřáté trouby. Já ho peču na 170°C.

  4. Během pečení občas potřít vodou, pečeme asi 1 a 1/2 hodiny podle velikosti.

  5. Do trouby můžeme vložit hrnek s vodou, chleba se peče líp.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!