Chlebová zelná polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 krajíce staršího chleba bez kůrky
1 brambor
2 hrsti nakrájeného hlávkového zelí
1 cibule
1 klobása
1 PL sladké červené papriky
1,5 l vývaru nebo vody
drcený kmín
majoránka
olej (sádlo)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji (sádle) si zpěníme cibuli, zasypeme sladkou paprikou, rozvoníme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  2. Přidáme na kostičky nakrájený chleba, brambory, kmín a vaříme do změknutí brambor.

  3. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme zelí a na kolečka nakrájenou klobásu. Když je zelí měkké, přisypeme rozemnutou majoránku a chvilku ještě provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!