Chlebíčky z listového těsta

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 chlazené vyválené listové těsto
1 vajíčko
Dle stavu lednice, chuti a data spotřeby libovolné
sýry
uzenina
ovoce
zelenina
pomazánky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si zapneme na cca 200°C.

  2. Listové těsto rozložíme, potřeme celé vajíčkem rozmíchaným se lžící vody, rozkrájíme (výborně to jde rádýlkem na pizzu) na delší straně na 5 pruhů, poté podélně rozpůlíme - tím nám vyjde 10 obdélníků.

  3. Těsto propícháme vidličkou a dáme na plech s pečicím papírem do vyhřáté trouby.

  4. Než se těsto upeče, připravíme a nakrájíme si na menší kousky salámy, sýry, zeleninu.

  5. Jakmile těsto vyskočí a zezlátne, vyndáme na mřížku vychladnout, vidličkou opět propícháme, aby prostředek trochu splaskl a ozdobíme kousky salámů, sýrů atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!