Chlebíčky z hájovny na „Šlajfu“

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 ks chlebíčková veka
1 ks celozrnná velká bageta
15 dkg suchý salám (poličan, vysočina, herkules, …)
15 dkg šunka (debrecínka, vepřová šunka, …)
10 dkg tvrdý sýr plátkový (gouda, ementál, …)
10 dkg tvrdý sýr plátkový uzený (gouda, ementál, …)
10 dkg měkké máslo
3 ks vařené vejce
3 ks střední kyselá okurka
1/2 ks nakládaná kapie
Na potěr:
15 dkg šunkový salám
1 ks malá bílá cibule
1 ks malá červená cibule
1 ks vařená mrkev
1 ks vařená petržel
1/4 ks vařený celer
3 ks vařené vejce
2 ks kyselá okurka
1/4 ks nakládaná kapie
10 dkg tavený sýr
10 dkg majonéza
10 dkg sterilovaný hrášek
1 lžička jemná hořčice
1/2 lžička ocet
Sůl
pepř
Kudrnatá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánka: Šunku, kořenovou zeleninu, spařené cibule, vejce, okurku a kapii nakrájím na drobné kostičky a sypu do větší mísy, přisypu hrášek. Osolím, okyselím a opepřím. Přidám tavený sýr, hořčici a majonézu a promíchám do soudržného stavu.

  2. Chlebíčky: Veku a bagetu nakrájím šikmo k podélné ose na stejné cca 1 cm silné krajíčky (šikmo proto, abych měl prostornější“ podkladní materiál). Krajíčky pomažu měkkým máslem, pomazánkou a pak pokládám šunku, salám, sýr, okurku, vajíčko, kapii dle zručnosti a fantazie.

  3. Na závěr dozdobím snítkou petržele a sníme to v družném hovoru při sklence vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!