Chleba z trouby

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
2 lžičky soli
1,5 lžičky kmínu
méně než 1/2 kostky droždí
1,25 hrnku vody

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme a necháme kynout. Těsto by mělo být řidší, jinak je chléb drobivý.Po nakynutí uděláme placku kterou stočíme jako roládu z hora dolů a zprava doleva. Tento bochánek necháme opět kynout.

  2. Po nakynutí dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou. Předehřejeme troubu na 230°C a pečeme 35 minut.

  3. Poté odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Po upečení můžeme potřít máslem, pokud chceme křupavou kůrčičku, nepotíráme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!