Chlapský guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Asi 1 kg hovězího masa
cibule
sádlo
mletá paprika pálivá
sladká mletá paprika
pepř
majoránka
kmín
feferonky
trochu hladké mouky
sůl
1 strouhaný syrový brambor nebo střídka chleba na zahuštění je-li třeba

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme a osmažíme do zlatova.

  2. Maso si zatím nakrájíme na kostky a přidáme na ně všechno koření a sůl mimo majoránky a zasypeme trochou hladké mouky, dobře rukama promícháme a pak dáme opéct na upečenou cibulku.

  3. Zalejeme trochou horké vody, přidáme feferonky (co kdo snese) a když se nám to začne vařit, stáhneme plamen a necháme táhnout alespoň hodinu.

  4. Když je maso měkké přidáme je-li omáčka řídká strouhaný brambor nebo rozdrobenou střídku a necháme povařit.

  5. Nakonec přidáme majoránku a vypneme. Na talíři zdobíme nakrájenou cibulkou nebo strouhaným křenem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!