Chlapská pochoutka

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 prolisované stroužky česneku
300 g rajského protlaku
100 g mražené zeleninové směsi
200 g slaniny
3 plechovky sterilovaných fazolí
0.5 dl portského vína
1 velká cibule
200 g mletého masa (směs)
2 párky
1 lžička sójové omáčky
200 g kuřecího masa
špetka maggi koření
200 g Crème fraîche
špetka kari koření
špetka chilli koření
špetka kajenského pepře
špetka mleté pálivé papriky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme stroužky česneku (můžeme propasírovat nebo - to mám radši rozdrtíme nožem) a nakrájíme na jemné plátky. Odsypeme si asi 100 g zeleniny (může být i čerstvá). Já preferuji mraženou z důvodu rychlejší přípravy. Zde jsem použil mix - hrášek, houby, kukuřice, červená paprika a mrkev. Množství zeleniny je na vás podle chuti. Pro mne bylo optimální 100 g. Tenké párky (něco jako vídeňské), nejlépe paprikové, nakrájíme na malá kolečka, kuřecí maso (prsíčka) na nudličky.

  2. Rozpálíme olej, vhodíme cibulku a necháme ji jen krátce zatáhnout.

  3. Přidáme slaninku a opravdu málo kari koření. Vše krásně cca 4 minuty posmažíme.

  4. Přihodíme mleté maso, posypeme kajenským pepřem, chilli, červenou pálivou paprikou a červenou paprikou. Mleté maso se pokusíme rozdělit na co nejmenší kousky (drobečky) a smažíme 7-10 minut.

  5. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky, dáme 3 šplíchy maggi a kávovou lžičku sójové omáčky. Vše smažíme 7-10 minut.

  6. Vhodíme na kolečka nakrájené párky a smažíme ještě 3 minuty.

  7. Zasypeme mraženou zeleninou, podlijeme portským vínem a smažíme další 3 minuty.

  8. Do směsi vsypeme 3 plechovky červených fazolí i s nálevem (použil jsem 400 g plechovky, kde je asi 200 g fazolí a 200 g tekutiny). Samozřejmě i zde je to věc chuti, pokud máte raději více fazolí, lze na tolik masa dát ještě jednu konzervu. Povaříme asi 8-10 minut.

  9. Přidáme rajský protlak, dosolíme a dokořeníme (kajenským pepřem, chilli) dle potřeby. Povaříme cca 3 minuty a na konci vhodíme 4 stroužky česneku (propasírovaného nebo mně vyhovuje spíše rozdrceného nebo nakrájeného na tenoučké plátky).

  10. Jako poslední dáme kelímek Crème fraîche a minutu povaříme. Tento bod není nutný, opět záleží na chuti. Pokud vynecháme Crème fraîche, je jídlo takové ostřejší a s Crème fraîche získá takovou jemnost.

  11. Jsem jeden z lidí, který ví, že na chleba se těžko dělá, proto to jím bez chleba. Samozřejmě, je vhodné k jídlu podávat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!