Chili con carne od Bokora

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého vepřového masa
2 větší cibule
4 zelené papriky
4 plechovky červených fazolí
2 plechovky loupaných rajčat
2 stroužky česneku
1-2 chilli papričky
2 lžičky oregana
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mletého chilli
2 špičky nože skořice
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dosklovita osmažíme cibuli, vložíme mleté maso a přisypeme všechno koření. Krátce osmažíme, osolíme, přidáme nakrájené zelené papriky, rajčata a chilli papričky. Přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 35 minut.

  2. Poté přidáme scezené červené fazole, prolisovaný česnek a vaříme dalších asi 15 minut. Odstavíme a případně dosolíme.

  3. Podáváme s rýží nebo kukuřičnou tortillou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!