Chili (chilli) con carne

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého hovězího masa
4 velká rajčata nebo plechovka drcených rajčat
1 velká cibule
150 g do poloměkka uvařených červených fazolí
chilli papričky (množství dle chuti, ale nejméně dvě)
1 KL mletého koriandru
1/2 KL mletého římského kmínu
(případně pokud někde seženete mexické koření Fajitas, tak je do toho skvělé)
špetka skořice
2-3 obdélníčky kvalitní hořké čokolády nebo plochá KL kakaa
olej
sůl
(někdy přidávám k fazolím i sterilovaná zrnka kukuřice, nám tam chutnají, ale v původním receptu asi nejsou)

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.

  2. Na hluboké pánvi orestujeme nejprve cibuli a ke konci přidáme nasekané chilli papričky. Vhodíme maso a důkladně ho při restování neustále oddělujeme, aby nám nevznikly velké hrudky. Osolíme, okořeníme a necháme dusit cca 15 minut ve vlastní šťávě při mírnější teplotě.

  3. Pak přidáme rajčata a dusíme ještě půl hodiny, průběžně podléváme vodou.

  4. Vsypeme fazole a s nimi necháme ještě 15 minut probublávat.

  5. Dochutíme, vhodíme čokoládu nebo přisypeme kakao, případně přidáme chilli papričku. Při servírování posypeme koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!