Čevapčiči z horkovzdušné fritézy

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého masa mix
sůl podle chuti
pepř podle chuti
1 lžíce hořčice
trošinku grilovacího koření
1 lžička sladké mleté papriky
1 menší cibule nasekaná na drobno
2 lžíce Ramy Krémové 19%
brambory ve slupce, dobře umyté
olej ve spreji

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s kořením, smetanou a cibulí a vytvoříme šišky zhruba 10 cm dlouhé.

  2. Koš fritéty malinko vystříkáme olejem.

  3. Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka zhruba 4 mm široká.

  4. Šišky mletého masa naskládáme do fritovacího koše a nastavíme 180 stupňů a 18 minut. Zhruba v polovině bez zastavování fritézy koš vyjmeme a šišky opatrně obrátíme, vložíme jej zpět a dosmažíme.

  5. Kolečka brambor naskládáme do koše fritézy, osolíme a malinko postříkáme olejem. Smažíme 12 minut na 200 stupňů. Pokud se nám zdají málo zabarvené, můžeme pár minut přidat.

  6. Podáváme s cibulí, hořčicí a zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!