Čevabčiči

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Mleté maso - cca 500 g
sladká paprika - 1 lžička
česnek - 1-2 stroužku
1 větší cibule
mletý černý pepř
špetka soli
pálivá paprika
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme nadrobno cibuli a smícháme s masem.

  2. Přidáme ostatní ingredience a důkladně promícháme.

  3. Rozmíchanou směs vytvarujeme do tvaru cihly a dáme asi na hodinu vychladnout do lednice.

  4. Po zchladnutí si ze ztuhlé směsi odkrajujeme 2 - 3 cm tlusté plátky, z kterých vytvarujeme válečky.

  5. Pečeme na pánvi nebo na grilu za stálého otáčení. Maso by mělo být uvnitř mírně růžové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!