Česnekový bůček na pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g bůčku (libového, bez kůže)
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce sušeného česneku
2 lžíce grilovacího koření
2 palice česneku
1 cibule (menší)
olej
voda
2 dcl piva (10°)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na menší kostky, přibližně 5x5cm.

  2. Mouku, sušený česnek a grilovací koření smícháme a důkladně v něm obalíme kousky masa, které tlakem zploštíme.

  3. V pekáčku rozpálíme trochu oleje, kostky masa zprudka opečeme, až začnou zlátnout, podlijeme pivem do výše 2 cm, poklademe většími kusy cibule a stroužky česneku (polovinu oloupané, polovinu neoloupané), zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě na 170°C. Občas zkontrolujeme a podlijeme výpekem či doplníme pivem.

  4. Poté odkryjeme a pečeme dalších 20 minut, podléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!