Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece nebo krkovice či libovějšího bůčku
- sůl
- pepř mletý
- 2 cibule
- 1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného
- 4 stroužky česneku - nastrouhaného
- 400 g čerstvých žampionů
- 1 lžička hladké mouky nebo solamylu
Postup Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme je, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na čtvrtky pokrájené žampiony (lze použít i hlívu nebo hříbky), podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopečeme doměkka a dozlatova, ke konci pečení vše zaprášíme moukou či solamylem, promícháme, dle potřeby podlijeme a ještě vše necháme krátce zapéct, aby se mouka provařila.
Podáváme s knedlíky, bramborem, gnocchi nebo bramborovými noky.
Přidání mouky nebo solamylu není nutné, záleží na každém, jakou chce mít konzistenci výpeku.
Pokud máme rádi bylinky, můžeme místo pepře použít majoránku, tymián nebo rozmarýn.