Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece nebo krkovice či libovějšího bůčku
sůl
pepř mletý
2 cibule
1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného
4 stroužky česneku - nastrouhaného
400 g čerstvých žampionů
1 lžička hladké mouky nebo solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na menší kousky, osolíme je, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na čtvrtky pokrájené žampiony (lze použít i hlívu nebo hříbky), podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopečeme doměkka a dozlatova, ke konci pečení vše zaprášíme moukou či solamylem, promícháme, dle potřeby podlijeme a ještě vše necháme krátce zapéct, aby se mouka provařila.

  2. Podáváme s knedlíky, bramborem, gnocchi nebo bramborovými noky.

  3. Přidání mouky nebo solamylu není nutné, záleží na každém, jakou chce mít konzistenci výpeku.

  4. Pokud máme rádi bylinky, můžeme místo pepře použít majoránku, tymián nebo rozmarýn.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!