Česnekové kuře po čínsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
1 cm zázvoru nakrájeného na plátky
5-6 stroužků česneku nakrájeného na plátky
1/4 Kl mleté skořice
1 skořice celá
1/4 KL mletého pepře
3 kousky badyánu
1 Pl tmavého cukru
60 ml rybí omáčky
125 ml sojové omáčky
250 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme plátky zázvoru, česnek, skořici, pepř, cukr, badyán, sojovou+rybí omáčku, kuřecí vývar. Vše dobře promícháme.

  2. Omyté a osušené maso dáme do pekáče, přelijeme marinádou.

  3. Pekáč uzavřeme poklicí nebo alobalem, necháme asi 2 hodiny odležet.

  4. Po odležení dáme do vyhřáté trouby na 200°C pečeme přiklopené zhruba 50 minut. Pak sundáme poklici, nebo alobal a pečeme ještě asi 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!