Česnekové kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Kotlety podle počtu strávníků
na každou kotletu jeden stroužek česneku
čtvrt lžičky majoránky
špalíček Nivy nebo jiného tvrdšího sýru podle chuti
plátek anglické slaniny
olej na smažení
cibule
pepř
sůl
lžíce hladké mouky na zahuštění (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Do kotlet si nařízneme kapsy. Česnek utřeme se solí a majoránkou a vytřeme směsí vnitřky kotlet. Do plátku anglické zabalíme Nivu a vložíme do kotlety.

  2. Pomocí párátek sepneme, osolíme svrchu a prudce osmahneme z každé strany na oleji.

  3. Osmahnuté kotlety vyjmeme a na výpek dáme nakrájenou cibuli a osmahneme mírně dorůžova. Na tento základ vrátíme kotlety, mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  4. Když jsou kotlety měkké, vyjmeme je a ještě dáme na pár vteřin na gril, nebo horký vzduch, aby měly krásnou barvu.

  5. Základ nemusíme zahušťovat, pokud cibuli rozmixujeme ponorným mixérem, ale můžeme zahustit jednou lžící hladké mouky. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!