Česnekové kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Kotlety podle počtu strávníků
- na každou kotletu jeden stroužek česneku
- čtvrt lžičky majoránky
- špalíček Nivy nebo jiného tvrdšího sýru podle chuti
- plátek anglické slaniny
- olej na smažení
- cibule
- pepř
- sůl
- lžíce hladké mouky na zahuštění (nemusí být)
Postup Česnekové kotlety
Postup přípravy receptu
-
Do kotlet si nařízneme kapsy. Česnek utřeme se solí a majoránkou a vytřeme směsí vnitřky kotlet. Do plátku anglické zabalíme Nivu a vložíme do kotlety.
Pomocí párátek sepneme, osolíme svrchu a prudce osmahneme z každé strany na oleji.
Osmahnuté kotlety vyjmeme a na výpek dáme nakrájenou cibuli a osmahneme mírně dorůžova. Na tento základ vrátíme kotlety, mírně podlijeme a dusíme pod pokličkou do změknutí.
Když jsou kotlety měkké, vyjmeme je a ještě dáme na pár vteřin na gril, nebo horký vzduch, aby měly krásnou barvu.
Základ nemusíme zahušťovat, pokud cibuli rozmixujeme ponorným mixérem, ale můžeme zahustit jednou lžící hladké mouky. Podáváme s bramborem.