Česneková pomazánka delicates

Recepty, Pomazánky

Suroviny

12–15 větších stroužků česneku
160 g Flora s máslem
5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobu
50 g strouhaného parmezánu
citronová šťáva
čerstvě mletý pepř, sůl
½ lžíce olivového oleje
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Protřepeme, zakryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 45 minut. Po vychladnutí oloupeme a rozmačkáme vidličkou.

  2. Rozmixujeme další přísady (Flora s máslem, parmezán a lístky tymiánu), a potom jemně zamícháme česnek.

  3. Osolíme, opepříme, můžeme dochutit i citronovou šťávou a ozdobit bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!