Česnekačka od miláčka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l hovězího bujónu
2 domácí klobásky
30 dkg šunkového kabanosu
2 vajíčka
česnek
kmín
mletý pepř
uzený sýr
naťová petržel
libeček
chléb na topinky

Postup přípravy receptu

  1. Do bujónu dáme vařit klobásky s kabanosem, přidáme nastrouhaný česnek a kmín.

  2. Po uvaření, klobásky s kabanosem vyjmeme, do vývaru za neustálého míchání pomalu vléváme rozšlehaná vajíčka.

  3. Opepříme, případně dosolíme.

  4. Usmažíme topinky, z obou stran potřeme česnekem, pokapeme maggi a nakrájíme na kostičky.

  5. Klobásky s kabanosem nakrájíme, dáme do misky nebo hlubokého talíře, zalijeme polévkou a podáváme.

  6. Na stole již máme připravenou nakrájenou topinku, nasekanou petrželovou nať s libečkem a na jemno nastrouhaný sýr. Každý si dle chuti přidává do talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!