Česnekáčci

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
50 ml oleje
1 kostka droždí (nebo 3 lžičky sušeného)
300-350 ml mléka
125 g Hery (másla)
1 palička česneku
1 lžička soli
1/2 lžičky mleté papriky
nastrouhaný sýr
1 vejce
tuk na vymazání plechu
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vlaž.mléka+cukru+droždí necháme vzejít kvásek. Do pekárny nalijeme mléko, přidáme olej, kvásek, mouku a sůl. Zapneme program těsto a necháme vypracovat+vykynout těsto. Lze zadělávat i ručně bez pomoci pekárny.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a na pomoučeném válu vyválíme 3 placky, které pomažeme nádivkou.

  3. Nádivka- povolenou heru vymícháme se solí, paprikou a utřeným česnekem.

  4. Pomazaný plát vždy svineme do rolády-závinu a ostrým nožem pokrájíme na plátky.

  5. Ty přendáme na vymazaný plech, lehce je ještě můžeme dlaní rozmáčknout /není nutné/. Necháme je ještě chvíli kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.

  6. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova. Nejlépe chutnají čerstvé k pivu či vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy