Červená řepa vařená s kmínem

Recepty, Přílohy

Suroviny

•750 g červené řepy
•1 lžička kmínu
•50 g másla
•50 g uzeného boku nakrájeného na drobné kostky
•50 g mladé cibulky jemně posekané
•2 lžička octa
•50 ml oleje z prvního tlačení
•75 ml vývaru
• Sůl
pepř (lépe bílý)
•100 g řapíkatého celeru

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistím, uvařím v osolené vodě s kmínem zhruba 90 minut. Vařenou řípu nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na tenké hranolky.

  2. Rozehřeji přepuštěné máslo, přihodím bůček, cibulku, celer, orestuji, přidám vývar, nechám přejít varem, ochutím octem, solí a pepřem, přidám olej.

  3. Řípu přeliji sosem a nechám na 15 minut odstát. Přizdobím lístky z řapíkatého celeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!